Vakantiegangers maken zich druk om medische hulp

Je gaat er niet vanuit, maar stel je bent op vakantie en er gebeurd iets waar medische zorg bij nodig is: 7 van de 10 (!) vakantiegangers maken zich dan zorgen over medische hulp in het buitenland. Health Tracker heeft hier een onderzoek naar gedaan onder ruim 600 Nederlanders. En er zijn nog meer opvallende resultaten en grappige weetjes.

Zo is 42% bang dat er onbegrip ontstaat vanwege een taalbarrière. Zou dat een reden zijn waarom 1 op de 3 Nederlanders bij klachten onderweg weer wachten tot ze thuis zijn om naar de dokter te gaan? En wist je dat vakantie buiten Europa beter worden voorbereid dan vakanties binnen de EU?

Goed nieuws om mee af te sluiten: de medicijndoos is goed ingepakt. Zo heeft 86% pijnstillers ingepakt, 82% neemt zonnebrand mee en 73% heeft verbandmiddelen bij zich.
In onze volgende blog heeft onze columnist Betty het over verstuikingen en kneuzingen op vakantie en hoe je deze moet behandelen, dus houd ons in de gaten!

Bron

Over bedrijfshulpverleningnl

Officieel account van Stichting Bedrijfshulpverlening Nederland: één van de grootste erkende opleiders op 't gebied van Veiligheid & Bedrijfshulpverlening (BHV) http://www.stibened.nl/
Dit bericht werd geplaatst in Gezondheid, Veiligheid en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Plaats een reactie